Derfor skal børn køre med cykelhjelm

Mange børn vil på et eller andet tidspunkt lære at cykle. Det er en stor begivenhed for børn såvel som forældre, og man håber selvfølgelig på, at oplevelsen bliver en succes. For det er uhyre praktisk at kunne cykle, og også for børn og yngre mennesker kan en cykel bringe en langt. I ungdomsårene vil ens cykel være ens allerbedste ven, og man vil kunne opleve alverdens ting på den. Netop derfor er det dog også vigtigt, at man husker at tage sin cykelhjelm på hovedet. Ellers kan man risikere alvorlige hovedskader ved ulykker.

Børn med fuld fart

Børn er oftest meget entusiastiske og har endnu ikke forstået deres krops fulde begrænsninger. De har meget energi, elsker at være i gang, og kan højst sandsynlig også godt lide at cykle. Denne kombi kan dog være en smule farlig, og derfor er det vigtigt, at man som forældre sørger for, at ens barn altid cykler med en cykelhjelm på. Ved at anskaffe sig en cykelhjelm i den rigtige størrelse og af god kvalitet, kan man som forældre sove trygt om natten og bekymre sig blot en smule mindre. Når man udvælger en hjelm kan man med fordel få barnet til at prøve den på, så man er sikker på at have fat i den rigtige model og størrelse. Nogle børn kan også føle sig en smule utilpas ved at have en hjelm på, og derfor kan det være en god idé at vælge en hjelm, som barnet kan lide. Du kan se et udvalg af cykelhjelm til børn på adskillige hjemmesider eller hos din lokale cykelhandler.

En cykelhjelm redder liv

Masser af forskning og undersøgelser peger på, at en cykelhjelm kan redde liv. For som cyklist er man en af de mest udsatte grupper i trafikken, og der er ikke meget, der beskytter en fra en bil eller lastbil. Dette kan forårsage trafikulykker, og som cyklist kan det ske, at man falder på sit hovede. Her risikerer man ikke blot hovedrystelser, men også rotationsvold mod hovedet, mulige hjerneskader og i værste fald død. Hjernen er nemlig kroppens vigtigste organ, og især for børn er det vigtigt at passe godt på, da de endnu ikke er så øvede cyklister samt let kan blive overset i trafikken. På den måde er det altså rigtig vigtigt, at man i en tidlig alder lærer sine børn om vigtigheden af en hjelm, så det bliver til en fast del af deres rutine at tage hjelmen på.