Børn, læring og sundhed

Dengrønnetallerken.dk har et stort udvalg af mange forskellige artikler til gratis læsning om bl.a. børn, læring og sundhed.

 

Det er efterhånden alment kendt at børns spisevaner spiller ind på deres sundhed, men også mentale tilstand og indlæringsevner etc. Dårlige spisevaner kan medføre ADHD og andre adfærdsproblemer, og derfor er det vigtigt, når man får børn, at man gør en indsats for deres sundhed og spisevaner. Lær barnet de sunde vaner fra starten; server god mad, grøntsager og varieret kost. Grøntsager er ikke bare sundere end kød, men også langt mere bæredygtigt, og når børnene bliver store, så er vores spisevaner forhåbentlig blevet meget anderledes på globalt plan. Danmark er et af de mest kødspisende lande pr. indbygger, og det er langt fra bæredygtigt. Når du laver mad til børnene, så prøv på at have flere kødfri dage i ugen end køddage. Der findes så mange dejlige opskrifter på vegetarisk og vegansk mad, som er velsmagende, sundt og nærende. Du kan finde inspiration på Dengrønnetallerken.dk, som bl.a. bringer artikler om børn, sundhed og bæredygtighed. Når det kommer til slik og sukker, så er det helt ok, hvis det er i begrænsede mængder. Det er ikke sundt, men man behøver heller ikke blive radikal, og man skal passe på, man ikke gør sine børn bange for bestemte madtyper. En lille skål slik om fredagen er helt normalt, og det er også en del af en sund og balanceret opvækst.

Vælg de sunde aktiviteter

Hos Dengrønnetallerken.dk finder du masser af inspiration til sunde aktiviteter med dine børn udendørs. Der er mange slags legetøj, som kan bruges udenfor i haven, på gaden eller i skoven, og det er altid godt for børn at tilbringe tid udenfor. Hvis du synes, dit barn bruger for meget tid foran computeren, så prøv at giv det et skateboard, et par rulleskøjter, et løbehjul eller et par bordtennisbat til at spille på de udendørs borde i parken. Der findes også masser af legetøj, som kan leges i skoven eller på stranden, og som kan bringe børnene tættere på naturen. Du kan fx købe mikroskoper til børn, så de kan undersøge ting de finder på tæt hold, kikkerter til at finde fugle med, fiskenet, reb til at klatre etc. Børn elsker at være ude i naturen, for der er langt færre regler: man må løbe, hoppe, klatre, falde, tumle, rulle, råbe og gemme sig. Hvis du er så heldig at bo tæt ved naturen, så sørg for at dine unger får et godt forhold til naturen omkring dem. Det er en gave for livet.